Op Paddenstoelenjacht

Synopsis uit mijn boek “de nieuwe aroma’s van Griekenland” – op paddenstoelenjacht in Griekenland

Ontdek een avontuurlijke paddenstoelenreis onder leiding van mycoloog Gerard Koopmanschap, docent aan het ROC in Amsterdam. Duik in de rijke wereld van Griekse paddenstoelen en laat je verrassen door unieke smaken en verhalen.

Paddenstoelenjacht in het hart van Griekenland: een herfstavontuur

In de herfst van Centraal-Griekenland verkenden Gerard Koopmanschap en zijn groep een bergachtig gebied op 1200 meter hoogte, ideaal voor paddenstoelenjacht. Hun gids Nektarios leidde hen door bossen rijk aan eetbare paddenstoelen zoals cantharellen en peenrode melkzwammen. Ze vonden ook de zeldzame Clavariadelphus truncatus, die opviel door zijn zoete smaak.
Een van de hoogtepunten was een ontbijt met lokale en zeldzame truffels. Een excursie naar een prachtig zilversparrenbos leverde naast truffels ook diverse andere paddenstoelen op. Een spannende zoektocht volgde toen twee deelnemers verdwaalden, maar ze werden veilig teruggevonden bij de bus.
De groep bezocht verschillende bossen, waaronder een oud beukenbos bij Grammeni Oxia, en vond zwarte truffels en pieds de mouton. Terug in het dorp bereidden ze gerechten met hun vondsten en leerden conserveringstechnieken. Aan het eind van de reis kreeg elke deelnemer een potje truffels mee naar huis.

Neem hier een kijkje in het boek: “de nieuwe aroma’s van Griekenland”, of bestel het direct hier.

Greece Beyond Summer background image
en_GBEnglish (UK)